پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی
دکوراسیون داخلی هنری است که با هدف افزایش جذابیت و زیبایی یک محیط از طریق ایجاد هماهنگی میان اجزا، رنگها و وسایل جلوه بیشتری به خانه یا محیطهای کاری میدهد. یکی از موارد قابل توجه در صنعت دکوراسیون داخلی است؛ که امروزه، به علت تنوع بالا و نقش کارآمد آن بسیار مورد توجه عموم قرار گرفته است.
در این مقاله سعی داریم شمارا با اهمیت پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی ، انواع جنس پارتیشن و مزایای آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی
پادکست : خلاصه ای از مقاله اهمیت پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی
پارتیشن بندی چیست؟
در یک توضیح ساده میتوان گفت پارتیشن یک صفحه جدا کننده فضاها یا دیواری متحرک است. پارتیشنها با اهداف مختلفی از جمله:
- تفکیک فضای خانه یا محیط کار
- ایجاد مانعی برای دید و سازماندهی فضا
- استفاده چند منظوره از هرفضا در محیطهای مختلف به کار گرفته میشوند.
پارتیشنها در کجا مورد استفاده قرار میگیرند؟
پارتیشن را میتوان در هر فضایی اعم از اداری و مسکونی اجرا کرد و محدودیتی در این باره وجود ندارد. که این موضوع نشان از اهمیت پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی است. پارتیشنهای مورد استفاده در فضاهای اداری و رسمی بیشتر نقش جدا کننده دارند و به علت تم فضای موجود، در محیط کار کارمندان از نمونههای ساده آن مانند آگوستیک بهره میبرند. در فضاهای غیرکاری ادارهها مانند اتاقهای کنفرانس و لابی و… سازههای پارتیشنی به کار رفته تنوع بیشتری دارند و حالت غیر رسمی به خود میگیرند. درصد تفکیک سازی پارتیشنهای این محیطها مختلف است و میتوانند کلاً نقش جدا کننده داشته باشند یا بیشتر به منظور زیبایی و نما دهی به کار بروند.
این نوع کاربرد در محیطهایی مانند لابی مراکز و ادارات مختلف و سالنهای زیبایی بیشتر به چشم میخورد. بیشترین میزان تنوع طرح و نقش پارتیشن بندی را میتوان در فضاهای مسکونی مشاهده کرد. در واقع پارتیشنهای به کار رفته در منازل علاوه بر فضا سازی، متناسب با سبک خانه، تعادل و زیبایی بصری را در دکوراسیون محیط برقرار میکنند.
مقاله پیشنهادی:معرفی ویژگیهای بهترین کمد دیواری و تاثیر آن بر دکوراسیون داخلی
مقاله پیشنهادی:معرفی ویژگی روف گاردن باکیفیت- اجرا توسط تیم دارسان + قیمت 1401
از پارتیشنهای خانگی به عنوان قفسه برای نگهداری گلدان و کتاب و مجسمه و… میتوان استفاده کرد. یکی از برطرفدارترین پارتیشنهای خانگی، پارتیشن سبز است که به همراه گلدانهای گل زیبایی منحصربه فردی به محیط منتقل میکند. از پارتیشنهای خانگی برای جداسازی اتاق نشیمن از پذیرایی و غذاخوری و فضای ورودی اتاق از سایر بخشها، تقسیم بندی اتاق به بخشهای کار و استراحت، مطالعه و… استفاده میشود.
البته استفاده از پارتیشن تنها مختص به اتاق نیست.در حمام و سرویس بهداشتی نیز میتوان از پارتیشنهای شیشهای استفاده کرد. این نوع پارتیشنها از لحاظ بصری نه تنها محیط را کوچک نشان نمیدهند، بلکه باعث فضاسازی و حفظ حریم هر بخش میشوند.
انواع پارتیشن از نظر تغییر موقعیت
پارتیشنها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم میشوند:
پارتیشن ثابت دارای وزن بیشتری است و برای تقسیم بندی ثابت و بدون تغییر فضا در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. پارتیشن متحرک به علت سبک بودن و انعطاف پذیری بیشتر و حمل و نقل راحتتر، بیشتر مورد استفاده افراد قرار میگیرد. این سبک پارتیشن را میتوان در مدلهای مختلف از جمله: یک تکه، کرکرهای، کشویی و تاشو مورد استفاده قرارداد.

پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی
انواع پارتیشن از نظر جنس
پارتیشنها را میتوان در سبکهای مختلفی مورد استفاده قرارداد. تنوع بالا در جنس و طرح پارتیشن خبر از اهمیت پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی میدهد. در ادامع معرفی هریک از این سبکها میپردازیم.
مقاله پیشنهادی:5تفاوت بین کمد درب ریلی و درب لولایی، کدام یک بهتر است؟
مقاله پیشنهادی:با مهترین قسمت های آشپزخانه تا چیدمان آن در 3 دقیقه
پارتیشن چوبی
این مدل برای خانههایی با مبلمان چوبی گزینه مناسبی است. از ویژگیهای این نوع پارتیشن میتوان به استحکام بالا، ایجاد گرمای خاص در محیط و هماهنگی بیشتر با مبلمان منزل اشاره کرد. پارتیشنهای چوبی را باید در مکانهای غیر مرطوب نصب کرد تا طول عمر بیشتری داشته باشند. این پارتیشنها برای نصب در اتاقهای پذیرایی، خواب، نشیمن و غذاخوری بسیار مناسب هستند.

پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی-پارتیشن چوبی
پارتیشن ام دی اف
در ساخت این نوع پارتیشن از چوب ام دی اف استفاده میشود که در برابر پوسیدگی و سایش استحکام بالایی دارد. این پارتیشن قادر به عایق کردن گرما تا۵۲ دسی بل است. قیمت ام دی اف نسبت به چوب پایینتر و به صرفه تر است.
مقاله پیشنهادی: راهنمای خرید کابینت آشپزخانه- جدیدترین دکوراسیون های 2022
مقاله پیشنهادی:آشنایی با مزایای اکولوژیکی بام سبز
پارتیشن آلومینیومی
پارتیشنهای آلومینیومی از مقاومترین پارتیشنها هستند. این سبک به صورت جامد در دسترس است و با کمترین مشکل در کمترین زمان نصب میشود. پارتیشنهای آلومینیومی دارای درجه کاهش صدا تا ۵۲ دسی بل هستند.

پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی
پارتیشن شیشهای
اهمیت ادارات را میتوان با پارتیشن شیشهای به وضوح نشان داد. پارتیشن شیشهای گزینهی بسیار مناسبی برای ادارات و مراکز مدرن است. ساختمانهای آسمان خراش با اتاقهای نمای شیشهای بهترین فضا برای راه اندازی دفتر بسیاری از شرکتها هستند.

پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی-شیشه ای
یکی از بزرگترین مزایای پارتیشن شیشهای توانایی استفاده از حداکثر میزان نور طبیعی است. پارتیشنهای شیشهای در مدلهای مقاوم در برابر آتش نیز موجود است. این پارتیشنها گرما را حداکثر تا ۱۲۰ دقیقه و تا دمای ۱۶۰ درجه فارنهایت تحمل میکنند. پارتیشن شیشهای در انواع مختلفی از جمله: شیشه ساده، مات، رنگی، سکوریت و دوجداره طراحی میشود.
پارتیشن شیشهای دوجداره به عنوان عایق صوتی نیز عمل کرده و از انتقال سرو صدای محیط اطراف جلوگیری میکند. سرعت اجرا و نصب این نوع پارتیشن بسیار بالا بوده و از لحاظ هزینه نیز مقرون به صرفه است.
پارتیشنها انواع دیگری نیز دارند مانند: پارتیشن PVC، سفالی، آجری، کنافی، پارچهای، گیاهی، سنگی و…
مزایای استفاده از پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی
خلق محیطهای بیشتر برای یک خانه از طریق ایجاد یک اتاق یا فضایی برای آویزان کردن لباس، مطالعه، محل نگهداری گلها و فضای بازی بچهها بدون نیاز به ساخت دیوارهای واقعی یکی از مزیتهای مهم پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی است. از جمله دیگر مزایای استفاده از پارتیشن بندی عبارتند از:
- استفاده از پارتیشن فقط به خانههای کوچک اختصاص ندارد بلکه در خانههای بزرگتر نیز میتوان با پارتیشن بندی اتاق نشیمن را از پذیرایی جدا کرد. همچنین میتوان فضاهای کوچکی برای کارهایی مانند تمرین موسیقی و گفت و گوهای دو نفره طراحی کرد.
- در محیطهای رسمی و اداری نیز ایجاد یک حریم خصوصی و عایق صوتی از طریق نصب پارتیشن برای کارمندان حین کار نشان از اهمیت پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی ادارات و مراکز است.
- برای اجرای پارتیشن در دکوراسیون داخلی یک محیط هزینه بسیار کمتری نسبت به ساخت دیوارهای کاذب آجری یا بتنی لازم است. ازسوی دیگر دیوار پارتیشنی جنس سبک تری دارد که این موضوع جابه جایی و نصب آن را تسهیل میکند.
مقاله پیشنهادی:قیمت کناف ایران برای سال 1400
مقاله پیشنهادی:بررسی انواع کمد دیواری برای انتخاب بهتر در سال1401
مقاله پیشنهادی:قیمت روف گاردن در سنندج و ایران چقدر است؟
مقاله پیشنهادی:چه رنگی برای رنگ کابینت آشپزخانه مناسب است؟
- سازههای پارتیشنی از ضخامت کمی برخوردار هستند و به همین علت فضای بسیار کمتری نسبت به دیوارهای باربر به خود اختصاص میدهند.
- ایجاد چشم اندازی متنوع و پرکاربرد به عنوان یک عنصر دکوراتیو از مزیت دیگر پارتیشن بندی است. از دیوار پارتیشنی میتوان به عنوان جایی برای قرار دادن سازه های دکوری و قاب عکس و ظروف تزیینی جهت افزایش زیبایی فضا استفاده کرد.
- یکی دیگر از دلایلی که باعث اهمیت پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی شده است؛ تنوع بالای انواع پارتیشن است. این تنوع به خریدار قدرت انتخاب بالایی میدهد و خریدار میتواند به راحتی با توجه به وسایل و رنگهای استفاده شده در محیط مدنظر خود، نوع پارتیشن و جزییات آن را هم انتخاب کند.
سخن پایانی
به طور کلی اگر قصد دارید حال و هوای منزل یا محل کار خود را قدری تغییر دهید و دستی به دکوراسیون داخلی محیط بکشید استفاده از انواع پارتیشن با توجه به نیاز و سلیقه خود، میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد تا کیفیت و کارایی را در کنار زیبایی و لوکس بودن تجربه کنید.
امیدواریم با این مطلب توانسته باشیم سوالات شمارا در زمینه اهمیت پارتیشن بندی در دکوراسیون داخلی و جزییات آن پاسخ داده و شمارا در انتخاب هر چه بهتر یاری کرده باشیم. درصورتی که در مورد پارتیشن بندی سوال دارید متخصصین دارسان می توانند همراه شما باشند.
سایر خدمات دارسان:
بدون دیدگاه